Zasebnost in piškotki

ZASEBNOST IN PIŠKOTKI

Alkena d.o.o. in blagovna znamka Smart Transfers ponujata prevozne storitve prek svojega spletnega mesta www.smart-transfers.eu ter preko drugih spletnih platform, kot so spletne strani partnerjev in družbeni mediji.

V družbi Alkena d.o.o. cenimo vaše zaupanje ter se zavezujemo k varovanju osebnih podatkov, ki ste nam jih posredovali.

 1. Podatki, ki jih posredujete prostovoljno

Alkena d.o.o. in blagovna znamka Smart Transfers zbirata podatke, ki jih posredujete prostovoljno pri rezervaciji prevoza, ko pošljete povpraševanje ali vprašanje. Alkena d.o.o. in blagovna znamka Smart Transfers seznamov elektronskih naslovov, podatkov za registracijo ali podatkov o uporabi ne dajeta v zakup, prodajata ali posojata zunanjim podjetjem ali organizacijam.

 1. Podatki, ki jih zbiramo avtomatično
 • Piškotki

Piškotki so majhne datoteke z besedilom in številkami, ki se shranijo na vašem računalniku, v kolikor jih potrdite.

Ko opravljate rezervacijo ali nakup, boste morali vnesti: ime podjetja ali svoje ime in priimek, naslov, telefonsko številko, e-poštni naslov, podrobnosti o plačilu, podrobnosti o želenem prevozu, imena oseb, ki potujejo z vami, in ostale podrobnosti. Ko obiščete našo spletno stran, tudi če ne opravite nakupa, nam s pristopom k temu dokumentu dovoljujete, da lahko zbiramo določene podatke, kot so vaš IP naslov ali vrsta brskalnika in informacije o računalniku, operacijskem sistemu, različici aplikacije, jezikovnih nastavitvah in straneh, ki so vam bile prikazane. Če uporabljate mobilno napravo, lahko zbiramo tudi podatke, ki identificirajo vašo mobilno napravo, nastavitve in značilnosti posamezne naprave in podatke o lokaciji.

 • Zakaj so piškotki potrebni?

Piškotki so ključnega pomena za zagotavljanje uporabnikom prijaznih spletnih storitev. S piškotki si spletna stran zapomni, kako uporabnik stran uporablja in katerim vsebinam posveti več časa, kar vam ob naslednjem obisku prihrani čas ter zagotovi bolj učinkovito raziskovanje in prijetnejšo uporabniško izkušnjo. Piškotke uporablja večina spletnih strani, saj so praktičen način, kako vsebino spletne strani ohranjati svežo in uporabno ter kako zadovoljiti interese in zanimanja vsakega posameznega obiskovalca. Piškotke uporabljamo zaradi več razlogov, glavna pa sta shranjevanje podatkov o stanju posameznih spletnih strani in zbiranje različnih statističnih podatkov o uporabniških navadah. To je tudi edini način za spremljanje števila in pogostosti obiskov spletne strani.

 • Katere podatke uporablja naša spletna stran? 
 • WordPress

Za postavitev spletnega mesta www.smart-transfers.eu smo uporabili WordPress, odprtokodni sistem, ki nam omogoča enostavno urejanje vsebin in optimizacijo navigacije ter uporabniške izkušnje.

WordPress nastavi sledeče piškotke: 

Za prijavo in avtentikacijo uporabnika
wordpress_test_cookie
wordpress_logged_in
wordpress_sec

 

Za sledenje nakupu
woocommerce_cart_has
woocommerce_items_in_cart
wp_woocommerce_session

 

 • Google Analytics

Storitev Google Analytics uporabljamo za statistična poročila, ki nam pomagajo nenehno izboljševati uporabniško izkušnjo in Smart Transfers storitve.

 • Piškotki, ki jih hrani Google Analytics

Med vašim obiskom spletne strani lahko samodejno zbiramo nekatere podatke o obisku z uporabo piškotkov, programa za analizo dnevnika obiskov in drugih tehnologij za sledenje. Nekateri piškotki po obisku ostanejo shranjeni na trdem disku vašega računalnika, če datoteke ročno ne izbrišete. Te datoteke ne vsebujejo podatkov, po katerih vas je mogoče prepoznati.

Ime piškotka Čas veljavnosti Opis
__utma

 

2 leti od nastavitve   Piškotek se uporablja za razlikovanje uporabnikov in sej.
__utmb

 

30 min od nastavitve / posodobitve Piškotek beleži nove seje in obiske.
__utmc

 

Po koncu seje brskanja Piškotek deluje skupaj s piškotkom __utmb in določa ali je obiskovalec pričel z novo sejo ali obiskom.
__utmz

 

6 mesecev od nastavitve / posodobitve Prepoznava vir ali mark. akcijo, ki je obiskovalca pripeljala na spletno mesto.
 

_ga

 

2 leti Piškotek prepoznava obiskovalce.
_gat 1 minuta Piškotek, ki omejevanje število zahtev.
_gid

 

24 ur Piškotek prepoznava obiskovalce.
_gali 30 sekund Piškotek spremlja zmogljivost spletne strani in jo izboljšuje.
__cfduid 1 leto Piškotek, skupaj s CloudFare, pospešuje čas nalaganja spletne strani. 

 

 • Hotjar

Hotjar je orodje za celovito razumevanje uporabniških potreb in želja obiskovalcev naše spletne strani. S posnetkom vaše navigacije na naslovni spletni strani, med vsebinami in na podstraneh sledimo in izboljšujemo uporabniško izkušnjo in dostopnost do naših storitev.

Hotjar piškotki
__hjIncludedInSample

 

 • Facebook

Spletne vsebine objavljamo in delimo tudi v družbenem omrežju Facebook, na FB računu https://www.facebook.com/smarttransfers/, občasno izvajamo tudi promocijske akcije.

Facebook piškotki
datr
dpr
fr
reg_ext_ref
reg_fb_gate
reg_fb_ref
sb
uvc

 

 1. Kako pridobljene podatke uporabljamo?

Podatkov, ki nam jih posredujete o sebi ob uporabi spletnega mesta, ne bomo uporabili za namene, ki niso povezani z vašo zahtevo, ne da bi vam pred tem ponudili možnost, da se s tem strinjate ali takšno uporabo omejite.

 1. Raziskave ali glasovanja

Občasno vas bomo vprašali po osebnih podatkih v naših raziskavah, glasovanjih ali nagradnih igrah. Sodelovanje v njih je prostovoljno in lahko boste izbrali, če te podatke želite razkriti.

Alkena d.o.o., Domžale, 22.12.2017