Ljubljana – Praga

Ljubljana – Praga

Potovalna doživetja v najboljši družbi. Že od 40€.

Zagotovljeni cenovno-ugodni prevozi na priljubljene destinacije. Enostavna rezervacija, točni, zagotovljeni odhodi, cenovna ugodnost in prijetna, brezkrbna vožnja.

Lokacija odhoda Ura odhoda Cena na osebo
Ljubljana 6.00 40 €
Domžale 6.20 39 €
Trojane 6.40 38 €
Celje 7.00 37 €
Maribor 7.40 35 €
Šentilj 8.00 34 €
Graz Airport 8.40 31 €
Graz 8.50 31 €
Dunaj Hauptbahnhof 10.00 27 €
Dunaj Schwechat Airport 10.15 29 €
Bratislava Hlavna Stanica 11.00 27 €
Bratislava Airport 11.15 30 €
Mikulov 11.30 17 €
Brno Hlavni Nadraži 12.30 14 €
Brno Airport 12.30 15 €
Prihod v Prago 14.45

Ne spreglejte

 • 8 do 9 ur do cilja
 • možnost vstopa in izstopa na domačem naslovu (doplačilo)
 • prevoz vsak torek, petek in nedeljo

Pošljite Povpraševanje!Datum in uro odhoda ali prihoda bomo prilagodili vašim željam.

Praga

Praga je priljubljena potovalna destinacija, ki ponuja čudovito izletniško doživetje. Mesto leži ob reki Vltavi, ki levi in desni breg povezujeta s številnimi mostovi. Mesto mostov z ohranjenim srednjeveškim jedrom Hradčani in Mala strana na levem bregu Vltave ter Staro Mesto in Novo Mesto, na desnem.

Praga ponuja številne znamenitosti, ki si jih lahko ogledate peš, s kolesom ali z javnim prevozom, ki obsega tri proge podzemne železnice, tramvaj in avtobusni prevoz.

Karlov most izvira iz 14. stoletja in je vedno prepoln ljudi. Če se želite izogniti gneči, se čez sprehodite v zgodnjih jutranjih urah, ko se mesto še prebuja. Karlov most krasi 30 kipov in skulptur, najbolj značilen je kip svetega Janeza Nepomuka. Če podrgnete bronasto plaketo na kipu, se boste zagotovo vrnili v Prago. Tako pravi legenda, razlogov za ponovni obisk pa je seveda veliko več.

Mesto je prepleteno s številnimi trgi, eden najbolj živahnih je Staromestni trg, kjer poleg galerij in muzejev najdete trgovine, restavracije in nekaj zabave. Tam stoji cerkev Naše gospe pred Tynom in stolp z astronomsko uro, ki je del mestne hiše. Ljubitelji arhitekture in umetnostne zgodovine vedo, da je mesto spomenik srednje evropski gotiki in baroku in po mnenju mnogih enakovreden Parizu.

V mestu zagotovo izstopa praški grad na vrhu velikega hriba na levem bregu Vltave ter Hradčani, kot del mesta okoli gradu. Obnovo praškega gradu je v času predsednika Masaryka prevzel veliki slovenski arhitekt Jože Plečnik. Kot grajski arhitekt je z obnovo Rajskega vrta na Hradčanih zanemarjeni angleški park spet povezal z mestom. 2006 so mu na gradu postavili doprsni kip. Oglejte si tudi katedralo Sv. Vida ali se povzpnite na njen zvonik. Pred glavnimi grajskimi vrati je vsako uro menjava straže.

Ker je Češka znana po odličnem pivu, je degustacija češkega piva v Pragi skoraj nuja. Cene piva so ugodne, naročanje piva pa poteka bez besed. Na mizo le postavite podstavek za kozarec.

Trajanje potovanja

Vožnja iz Ljubljane do Prage traja okvirno 8,5 ur, dejansko trajanje vožnje je odvisno od prometa na cesti. Med vožnjo spremljamo stanje na cesti in obveščamo potnike o potovalnih razmerah, možnih zastojih ali postankih. Pot do Prage poteka čez Celje, Maribor, Graz, Dunaj, Brno, kjer pobiramo ali odlagamo potnike.

Vstopi in izstopi

 • Ljubljana, glavna železniška postaja pri obračališču
 • Celje, Mariborska cesta na avtobusni postaji Merkur
 • Maribora, glavna železniška postaja na parkirišču
 • Gradec, parkirišče McDonald’s pri izvozu iz avtoceste, Gradec
 • Dunaj, Hauptbahnhof, parkirišče za Austria Bank
 • Bratislava, železniška postaja Bratislava, sredinsko parkirišče
 • Mikulov, parkirišče pred trgovino Billa (ob rondoju)
 • Brno, glavni nadraži Brno, parkirišče pod napisom POŠTA
 • Praga, Hlavni nadraži Praga, Praga 1, Wilsonova cesta – parkirišče nasproti zg. vhoda