Ljubljana – Dunaj

Ljubljana – Dunaj

Potovalna doživetja v najboljši družbi. Že od 20€.

Zagotovljeni cenovno-ugodni prevozi na priljubljene destinacije. Enostavna rezervacija, točni, zagotovljeni odhodi, cenovna ugodnost in prijetna, brezkrbna vožnja.

Lokacija odhoda Ura odhoda Cena na osebo
Ljubljana 6.00 20 €
Domžale 6.20 19 €
Trojane 6.40 18 €
Celje 7.00 17 €
Maribor 7.40 15 €
Šentilj 8.00 14 €
Graz Airport 8.40 11 €
Graz 8.50 11 €
Prihod na Dunaj 10.00

Ne spreglejte

  • 4 do 5h do cilja
  • možnost vstopa in izstopa na domačem naslovu (doplačilo)

Pošljite Povpraševanje!Datum in uro odhoda ali prihoda bomo prilagodili vašim željam.

Dunaj

Avstrijska prestolnica kulture, glasbe in umetnosti je privlačna vikend destinacija čez vse leto, od Ljubljane je oddaljena štiri ure vožnje. Dunaj je kulturno, gospodarsko in politično središče Avstrije, njegovo mestno jedro pa je od leta 2001 uvrščeno na Unescov seznam svetovne dediščine. Zgodovinsko jedro mesta je bogato z arhitekturnimi pomniki, po kakovosti življenja pa se uvršča na vrhove svetovnih lestvic kulture bivanja. V mestu se vsako leto zvrsti 12 milijonov turistov, kljub gneči, pa s svojo bogato zgodovino, arhitekturo, tradicijo in raznoliko ponudbo privablja obiskovalce, ki se v mesto vračajo večkrat.

Dunaj ima dobro razvit javni prevoz, od avtobusov do metroja in podzemne železnice. Z lahkoto se v mestu tudi sprehodite, posebej v toplejših mesecih ali ga prekolesarite.

Razkošna avenija okoli središča Dunaja iz 19. stoletja Ringstraße, ponuja številne zgodovinske zgradbe, kot so mestna hiša (Rathaus), stavba Parlamenta, cesarska palača Hofburg, Dunajska državna opera in Dunajska univerza, mesto pa skriva še številne druge znamenitosti.

Za tradicionaliste in ljubitelje zgodovine je nujen obisk cesarskega dvorca Schönbrunn, nekdanjo rezidenco Habsburžanov, z najstarejšim živalskim vrtom. V baročnem dvorcu Belvedere domuje obsežna zbirka likovne umetnosti z izjemno zbirko slik Gustava Klimta, vključno z njegovo najbolj znano mojstrovino, imenovano Poljub (Der Kuss).

Stolnica Sv. Štefana, predstavlja geografsko in kulturno središče Dunaja ter je višek gotske arhitekture. Na Dunaju, mestu muzejev je več kot sto umetnostnih muzejev in galerij, ki bogatijo kulturno in turistično ponudbo; Albertina, Belvedere, Leopold Museum v muzejski četrti (Museumsquartier), KunstHausWien, BA-CA Kunstforum, dvojček umetnostno-zgodovinskega muzeja Kunsthistorisches Museum in naravoslovno-zgodovinskega Naturhistorisches Museum, ter tehnični muzej, Technisches Museum Wien.

Trajanje potovanja

Vožnja iz Ljubljane do Dunaja traja okvirno 4,5 ure, dejansko trajanje vožnje je odvisno od prometa na cesti. Med vožnjo spremljamo stanje na cesti in obveščamo potnike o potovalnih razmerah, možnih zastojih ali postankih. Pot do Dunaja poteka čez Celje, Maribor, Graz, Dunaj, kjer pobiramo ali odlagamo potnike. Možnost pobiranja in odlaganja na domačih naslovih.

Vstopi in izstopi

  • Ljubljana, glavna železniška postaja pri obračališču
  • Celje, Mariborska cesta na avtobusni postaji Merkur
  • Maribora, glavna železniška postaja na parkirišču
  • Graz, parkirišče McDonald’s pri izvozu iz avtoceste, smer letališče Graz