Ljubljana – Bratislava

Ljubljana – Bratislava

Potovalna doživetja v najboljši družbi. Že od 30 €.

Zagotovljeni cenovno-ugodni prevozi na priljubljene destinacije. Enostavna rezervacija, točni, zagotovljeni odhodi, cenovna ugodnost in prijetna, brezkrbna vožnja.

Lokacija odhoda Ura odhoda Cena na osebo
Ljubljana 6.00 30 €
Domžale 6.20 29 €
Trojane 6.40 28 €
Celje 7.00 27 €
Maribor 7.40 25 €
Šentilj 8.00 24 €
Graz Airport 8.40 21 €
Graz 8.50 21 €
Dunaj Hauptbahnhof 10.00 17 €
Dunaj Schwechat Airport 10.15 15 €
Prihod v Bratislavo 11.00

Ne spreglejte

  • 5 do 6h do cilja
  • možnost vstopa in izstopa na domačem naslovu (doplačilo)

Pošljite Povpraševanje!Datum in uro odhoda ali prihoda bomo prilagodili vašim željam.

Bratislava

Prestolnica Slovaške, je oddaljena le dobre 4 ure vožnje. Čeprav velja Bratislava za eno najmlajših prestolnic na svetu, dokazi o prvih naselbinah pa izvirajo že iz neolitika, je mesto sijajen preplet davne preteklosti in sodobnosti. Zgodovino in arhitekturo bogatijo nočno življenje, živahne restavracije in vrvež mladega, sodobnega mesta.

Bratislava nima podzemne železnice, ima pa dobro razvito omrežje javnega prevoza – tramvaj, električni trolejbus in avtobuse.

Staro mestno jedro je dobro ohranjeno, lahko ga prepešačite in obiščete številne baročne zgradbe, ki so vredne obiska. Bratislavski grad je nastal iz keltskih, rimskih in slovanskih utrdb na griču. Renesančni grad je današnjo baročno podobo dobil v 17. stoletju. Ko je bil leta 1811 porušen, so ga prenovili v drugi polovici 20. stoletja. Obiščite še gotsko stolnico Sv. Martina, kjer so kronali madžarske kralje, tudi 19 madžarskih cesarjev, vključno s cesarico Marijo Terezijo.

Grad Devin ima za Slovake velik simbolni pomen, saj pooseblja slovanske korenin, ki izhajajo iz Velikomoravske. Razvaline gradu v predmestju Bratislave se nahajajo na vzpetini nad izlivom Morave v Donavo. Grad je leta 1809 uničila Napoleonova vojska, leta 1961 pa je postal državni kulturni spomenik. Danes je v njem muzej.

Cerkev sv. Elizabete ali Modra cerkev je bila zgrajena v letih od 1907 do 1913, je drugi najlepši primer arhitekturnega stila art nouveau na svetu. Postavil jo je madžarski arhitekt Odon Lechner, ime Modra cerkev pa je dobila po svetlomodrih ploščicah, ki krasijo zunanjost in notranjost stavbe.

Bratislava se s številnimi muzeji ozira v preteklost, obiščite Slovaški naravoslovni muzej, Slovaški nacionalni muzej, Muzej farmacije, … zvečer pa uživajte v živahnem utripu mladega, gostoljubnega mesta.

Trajanje potovanja

Vožnja iz Ljubljane do Bratislave traja okvirno 5 ur, dejansko trajanje vožnje je odvisno od prometa na cesti. Med vožnjo spremljamo stanje na cesti in obveščamo potnike o potovalnih razmerah, možnih zastojih ali postankih. Pot do Bratislave poteka čez Celje, Maribor, Graz, Dunaj, kjer pobiramo ali odlagamo potnike.

Vstopi in izstopi

  • Ljubljana, glavna železniška postaja pri obračališču
  • Celje, Mariborska cesta na avtobusni postaji Merkur
  • Maribor, glavna železniška postaja na parkirišču
  • Graz, parkirišče McDonald’s pri izvozu iz avtoceste, smer letališče Graz
  • Dunaj, Hauptbahnhof, parkirišče zadaj med Spar-om in Austria Bank
  • Bratislava, glavna železniška postaja Hlavna stanica Bratislava, sredinsko parkirišče nasproti glavnega vhoda (zraven takijev)