Novice

Obiščite najboljše europske božične sejme
06
November

Obiščite najboljše europske božične sejme

Veseli december je čas, ko se po vseh večjih mestih množično začnejo predbožični sejmi.

Praga 

V češki prestolnici se največja sejma odvijata na Staromestnem trgu in Vaclavovem trgu. Dogajanje vsako leto popestrijo pevski zbori in skupine, najmlajše pa zagotovo očarata majhen živalski vrt in ogromna božična smreka. V svetlikajoče se okrašenih lesenih stojnicah ponujajo vse od kuhanega vina, klobas in koruze pa do lesenih igrač, ročno izdelanega nakita in steklenih izdelkov, tradicionalnih čeških marionet in seveda, kot se za tovrstne sejme spodobi, na tone sladkarij.

Sejem traja od 27. novembra 2011 do 8. januarja 2012.

Dunaj 

Božični sejem pred dunajsko mestno hišo, ki svoja "vrata" odpre že v sredini novembra, vsako leto privabi več milijonov obiskovalcev. Ti lahko na več kot 140 stojnicah izbirajo med čebelarskimi izdelki, steklenimi okraski, lesenimi igračami, toplimi volnenimi izdelki … in se pogrejejo ter posladkajo s kuhanim vinom, medenjaki, kandiranim sadjem, pečenim kostanjem … Poskrbljeno je tudi za najmlajše, saj imajo organizirane posebne delavnice, na katerih ustvarjajo darilca za svoje najbližje.

Sejem traja od 17. novembra 2011 do 26. decembra 2011. 

Gradec 

Nam najbližje je zagotovo Gradec, ki v predbožičnem času poleg božičnih stojnic obiskovalce privabi tudi zaradi ledenih jaslic, ki so izklesane iz približno 50 ton ledu in so postavljene v atriju Deželne hiše. Božični sejmi se nahajajo na številnih trgih starega mesta, od koder praznično diši po slastnih dobrotah in kuhanem vinu. Najbolj priljubljen sejem se odvija okoli frančiškanske cerkve, nič manj obiskan pa ni niti sejem pred mestno hišo, na kateri je vsak večer prikazan velik adventni koledar.

Sejem traja od 19. novembra 2011 do 24. decembra 2011.

Salzburg 

Glavna božična sejma se v Salzburgu odvijata na dveh trgih: Residenzplatz in Salzburger Dom, a čeprav veljata za največja sejma v Salzburgu, štejeta vsak le približno 85 stojnic. Medtem ko na prvem trgu poglede pritegne tradicionalno postavljena božična jelka, pa na drugem to nadomesti zastekljen vodnjak sredi trga in grad, ki se bohoti na sosednjem griču. Obiskovalci se lahko posladkajo s pečenim kostanjem ali praženimi mandlji, pogrejejo ob kuhanem vinu in nasitijo z domačo klobaso.

Sejem traja od 17. novembra 2011 do 26. decembra 2011.

München 

V središču starega mestnega jedra, na trgu Marienplatz, se odvija največji münchenski božični sejem, sredi katerega se vsako leto lesketa 30 metrov visoka božična smreka. Na več kot stotih stojnicah ponujajo vse od domačih klobas, krompirjevih pit, kuhanega vina in pečenega kostanja pa do toplih oblačil, jaslic in drugih božično-novoletnih izdelkov. Dogajanje vsak večer ob 17.30 popestri zbor, ki z balkona mestne hiše prepeva božične pesmi.

Sejem traja od 25. novembra 2011 do 24. decembra 2011.

Budimpešta 

V Budimpešti se po številnih trgih in ulicah odvijajo božični sejmi, a največji in najbolj priljubljen se nahaja na trgu Vörösmarty. Letošnja častna gostja sejma je Belgija, tako da se lahko obiskovalci poleg domačih specialitet posladkajo tudi z belgijsko čokolado in preizkusijo belgijsko pivo. Sejem vsako leto ponuja unikatne izdelke iz domače obrti, saj se posebno združenje bori, da na sejmu ne prodajajo cenenih izdelkov. Že tradicionalno je največja gneča pred stojnicami s kürtös kalács – sladkim pecivom v obliki valja, pečenim na oglju in posutim s sladkorjem, cimetom ali orehi.

Sejem traja od 18. novembra 2011 do 30. decembra 2011.

isuzu cikarang isuzu cikarang bekasi jakarta isuzu giga isuzu giga isuzu giga isuzu elf isuzu panther Dealer Isuzu Bekasi Cibitung Cikarang isuzu elf isuzu giga elf sparepart isuzu kredit isuzu harga isuzu promo isuzu dealer isuzu isuzu isuzu mobil isuzu bekasi isuzu online isuzu kita promo isuzu promo isuzu isuzu giga isuzu panther isuzu elf paket umroh Resep Masakan Resep Masakan